07.11.2010



Care este cel mai mare lucru pentru care ii poti multumi lui Dumnezeu pentru ca ti l'a adus in viata ta ? Dar cel mai nesemnificativ ?

Ei bine iti dau eu un exemplu , cel mai valoros lucru , care poate fi in acelasi timp si cel mai nesemnificativ ( cred ca foarte putini dintre noi se gandesc sa 'I multumeasca pentru asta ) este faptul ca respir in momentu asta.Apoi s'ar adauga pe rand faptul ca am o familie ( buna sau rea ) , o casa ( mica sau mare)...si tot asa....pana la faptul ca am o agrafa sa'mi prind bretonu acum.
Cat aveam ( Tot - nimic, putin - mult ) sau cum avem ( bun - rau , mic - mare , frumos - urat ) sunt doar niste notiuni relative.Mereu zici ca ai putin cand te compari cu cineva care are mai mult,si mereu zici ca ai mult , daca te compati cu cineva care are mai putin.
Ce-ar fi sa renuntam insa la comparatii , si ii multumim lui Dumnezeu fix pentru ceea ce avem , doar pentru simplu motiv ca avem. Sa intelegem ca avem Destul , sa privim lucrurile rele din viata noastra ca pe niste experiente prin care ne imbogatim.Poate fi un paradox. Dar e un paradox care te face mai sa te simti mai implinit , daca alegi sa ii multumesti lui Dumnezeu pentru ceea ce ai in loc sa te plangi pentru ceea ce nu ai .

Niciun comentariu: